Rebecca Hilang 104 Pound Dengan Diet Ini


0

Rebecca Hilang 104 Pound Dengan Diet Ini

Rebecca Hilang 104 Pound Dengan Diet Ini | Rebecca memulakan perjalanan hidup menurunkan berat pada ketika beliau berada pada 250 pounds. Dia merancang lawatan ke Jamaica dan tahu bahawa dia akan menyesal jika dia pergi pada saiz tubuh yang sama.

Sasaran ini memberikan tahap motivasi baru untuk Rebecca dan dia merombak rejim diet dan latihan untuk mula mendapatkan bentuk terbaik dalam hidupnya.

Di bawah ini, Rebecca memperincikan rancangan diet yang digunakannya untuk membuang lebih dari 100 pounds lemak dan gaya latihan yang paling sesuai untuknya.

Bagi Rebecca, rasa kecewa melihat foto-foto percutian yang lalu telah menyebabkannya ingin membuat perubahan positif dalam hidupnya.

“Saya menjadi sangat berat sehingga saya tidak dapat mengenali diri saya dalam foto. Saya telah membuat tempahan percutian ke Jamaica pada bulan Mei 2014 dan tidak mahu melihat kembali gambar-gambar dari perjalanan saya yang lalu dan tidak dapat mengingati keseronokan waktu itu kerana semua yang saya dapat lihat ialah betapa gemuk saya. ”

Rebecca telah banyak kali cuba untuk turunkan berat badan sebelum ini, tetapi dengan keputusan yang tidak datang secepat dimahukan, dia sering berhenti dan mudah berputus ada serta kembali menambah berat badan.

“Seperti mana-mana gadis, saya telah berusaha untuk diet banyak kali sebelum ini. Akhirnya saya akan putus asa dan terus tinggalkan usaha tersebut. Satu perkara yang berubah kali ini adalah saya memutuskan untuk sentiasa berkomitmen untuk kembali ke landasan tidak kira berapa kali saya gagal.”

Ia adalah keputusan untuk terus berkomitmen yang benar-benar membantunya dalam perjalanan penurunan berat badannya dan dia mula melihat hasil penurunan berat badan sebenar untuk kali pertama. Dimulakan dan dilakukan setiap minggu.

Memutuskan untuk memulakan setiap hari Isnin sebagai hari yang baru. Sangat banyak kali, pada hujung minggu saya makan lebih daripada yang sepatutnya tetapi saya tidak pernah membiarkan hujung minggu membuatkan saya berhenti meneruskan usaha.”

Rebecca terpaksa memperbaiki dietnya dan bukannya beralih kepada pilihan makanan segera yang tidak sihat. Dia belajar bagaimana memasak dan menyediakan makanan yang sihat untuk dirinya sendiri. Perubahan mudah ini membantu mengurangkan pengambilan kalori harian secara besar-besaran.

“Saya terpaksa menukar jenis makanan yang saya masak serta mengawal jumlah (portion). Saya belajar bagaimana untuk membuat rasa makanan yang baik tanpa salutan keju atau memasak tanpa krim yang pekat. Saya juga belajar bagaimana menggunakan bahan-bahan dan perasa segar untuk membuat rasa makanan yang baik.”

Diet Biasa Harian Rebecca

Sarapan pagi: “Sarapan pagi saya biasanya adalah putih telur (scramble eggs) dengan bayam dan Brussels, diletakkan juga keju rendah lemak dan beberapa jenis karbohidrat sampingan, seperti roti panggang (toast) atau muffin Inggeris (English muffin).”

Makan tengahari: “Baru-baru ini saya telah membuat salad besar dengan salsa mangga, ayam, dan yogurt Yunani.”

Makan malam: “Ada banyak variasi ketika datang ke makan malam saya, tetapi mereka biasanya melibatkan protein tanpa lemak seperti ayam dengan sayuran. Saya suka ayam bakar yang dihiasi dengan keju kambing dan epal dan disediakan bersama pucuk Brussels dan bawang putih panggang pucuk Brussels (garlic roasted Brussels sprouts). Atau ikan taco dengan tilapia yang dibakar dan dihidangkan bersama yogurt krim Greek yogurt limau (Greek yogurt lime cream). ”

Snek: “Saya makan makanan ringan seperti protein bar, protein bars, Greek yogurt, ayam belanda, dan buah segar.”

Selepas Rebecca membuat dietnya tersusun, dia memberikan perhatian kepada latihan (senaman). Latihan adalah sukar pada permulaannya, tetapi selepas memperbetulkan mindset, perkara tersebut menjadi lebih mudah.

“Ia sukar. Saya masih ingat gulungan saya bergoyang bersama saya ketika saya berlari di atas treadmill dan Jillian Michaels menjerit pada saya ketika saya bangun pada awal pagi Jumaat untuk menghabiskan tugasan salah satu video senamannya. Ia sukar pada mulanya, tetapi akhirnya menjadi lebih mudah. Sekarang senaman bukan sekadar tugas. Ia sesuatu yang saya suka lakukan.”

Sedikit demi sedikit ia menjadi banyak dan Rebecca yang dahulunya tidak dapat berlari walau untuk satu minit, mula membina stamina dan kekuatan sehingga mampu melakukan dua kali maraton dan dapat berlari lebih dari 10 batu tanpa henti.

“Daripada seorang gadis dengan berat 246 pounds yang tidak dapat berjalan selama 30 saat sekarang dapat melakukan larian 10 batu tanpa henti. Saya sangat lambat pada mulanya, tetapi sekarang saya telah menyelesaikan dua setengah maraton. ”

Memberi tumpuan kepada dirinya sendiri dia mula mendapatkan coaching dengan menghadiri kelas dan latihan sekaligus mendapat perkongsian dan hasil yang terbaik.

“Saya dapat melakukan pembakaran kalori yang banyak dan tidak bimbang tentang apa yang orang lain di dalam kelas berfikir tentang saya.”

Rebecca menukar rutin senamannya untuk menjadikan ia seronok dan menarik.Dia cuba dan melakukan sesuatu yang aktif setiap hari.

“Saya cuba untuk aktif secara fizikal setiap hari jika boleh, jadi saya suka bertukar rutin. Saya berlari dua kali seminggu – satu jangka panjang – sekitar 10 batu – dan satu jangka pendek. Saya pergi ke kelas mingguan setiap hari Jumaat dan pergi ke gym sekitar 3 kali seminggu untuk melakukan kardio dan beberapa mesin berat. Saya juga melakukan beberapa DVD senaman di rumah. ”

Kekal bermotivasi adalah sebahagian besar kejayaan berat badan anda. Rebecca mendapati bahawa memberi tumpuan kepada kejayaan jangka panjangnya adalah kunci untuk terus bermotivasi.

Menolak pizza di pejabat sangat menyebalkan tetapi menangisi berat 246 pounds di bilik persalinan juga menyedihkan apabila seluar saiz 18 dah tak muat lagi. Saya terpaksa memutuskan apa yang sepatutnya: nikmat sementara, atau membuat pengorbanan untuk gaya hidup yang sihat.”

Rebecca menasihatkan orang lain untuk menjadikan ianya mudah mudah apabila melakukan penurunan berat badan.

“Akhirnya, penurunan berat badan adalah kembali kepada asas. Tiada rahsia dan tiada pil yang akan membuat anda kurus. Jika anda makan dengan betul dan bersenam, anda akan menurunkan berat badan. Ia mungkin tidak berlaku secepat yang anda mahu, tetapi jika anda berpegang kepada pelan hidup yang sihat cukup lama, anda akan melihat hasilnya. Pastikan ia mudah dan kekal berdedikasi cukup lama untuk melihat perubahan. ”

Apakah yang dilakukan oleh Rebecca?

Beliau melakukan defisit kalori dengan diet kalori.

Jika anda mahu Kurus Dari Rumah dengan defisit kalori dan diet (pemakanan) sihat yang dilakukan oleh beliau, dan disesuaikan untuk rakyat Malaysia, sila hubungi kami di 018 – 4024 608.

InsyaAllah kami akan bantu anda sehingga anda faham cara turunkan berat badan dengan betul, selamat dan praktikal.

Hubungi Coach Latif untuk konsultansi turun berat badan secara PERCUMA
Whatsapp / Telegram : “KDR” ke 018-4024 608


Like it? Share with your friends!

0
MASTER LATIF

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *